Известие

Collapse
No announcement yet.

тропане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• тропане

здравейте,
    преди около 3 000 километра се появи едно слабо потропване. закарах я в сервиз и оттам ми казаха, че всичко по ходовата част е ок. преди около 500 км, за около 50 км каране, това потропване се засили и стана доста подозрително. с карането обаче се чуваше инцидентно, от време на време. пак я вкарах в сервиз и пак казаха, че по ходовата част всичко е наред. не мога да открия логика в появяването му. веднъж се чува, когато минавам през неравности, друг път - не. същото се случва и в завой. тропането се чува някъде от областта пред седалката до тази на шофьора. като сваля прозореца и се залушам на вън почти нищо не се чува. като ли шума се чува най-ясно и силно отвътре, в купето. някой има ли идея какво може да се случва ??? благодаря !

то може от мн неща да е ма при мен имаше такова тропане от тампони на стабилизираща щанга!има някои така наречени майстори които немогат да ги хванат и за това казват всичко е ок!но може и всичко останало да е!ако го усещеш долу в краката тва е а между другото за каква кола става въпрос????
    alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Така като се ослушам оттука ми звучи на биалетки, те потропват така неритмично.....особенно на ниска скорост и на лек завой с неравности......ако при над 90 - 100 ти намаля вероятност е още по голяма......иначе може да са и поне още 4-5-6-7 неща....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от assasin's Покажи съобщение
        тропане от тампони на стабилизираща щанга!
        + биалетки
        sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Биалетки , макар че по същия начин тампоните ми затропаха на всяканеравност
          sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
          Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
          Ramstein - Benzin
          https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от assasin's Покажи съобщение
            то може от мн неща да е ма при мен имаше такова тропане от тампони на стабилизираща щанга!има някои така наречени майстори които немогат да ги хванат и за това казват всичко е ок!но може и всичко останало да е!ако го усещеш долу в краката тва е а между другото за каква кола става въпрос????
            alfa romeo 156, 2.4 JTD

Comment

Такова тропане,а и мястото от където се чува ,може да е и от рейката.
              TIPO 2.0 91g.
              PUNTO 1.2 04 g.
              156 1.8 TS 00g

Comment

И аз щях да кажа рейка! Може да е тръгнала наскоро и да има все още малък луфт...Като запалиш колата и си на място при съвсем леко чукване на волана наляво - дясно чуваш ли шум?
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

А може и от вътрешен кормилен накраиник !
                  Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                  159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                  NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Мойта тропа по същия начин и ми казаха че е от рейката. Но като въртя волана на място (независимо дали е запалена или не) на ляво на дясно , се чува тропане. Мисля да я рециклирам ама по нататък.
                    Алфа Ромео 156 1.6 16V T.S. & JR Air Filter & Powerflex

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      И аз щях да кажа рейка! Може да е тръгнала наскоро и да има все още малък луфт...Като запалиш колата и си на място при съвсем леко чукване на волана наляво - дясно чуваш ли шум?
                      ами само като навия волана наляво. а може и да си въобразявам, вече се омотах с тия шумове

Comment

Тогава си виж и кормилните накрайници..
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от archer Покажи съобщение
                          здравейте,
                          преди около 3 000 километра се появи едно слабо потропване. закарах я в сервиз и оттам ми казаха, че всичко по ходовата част е ок. преди около 500 км, за около 50 км каране, това потропване се засили и стана доста подозрително. с карането обаче се чуваше инцидентно, от време на време. пак я вкарах в сервиз и пак казаха, че по ходовата част всичко е наред. не мога да открия логика в появяването му. веднъж се чува, когато минавам през неравности, друг път - не. същото се случва и в завой. тропането се чува някъде от областта пред седалката до тази на шофьора. като сваля прозореца и се залушам на вън почти нищо не се чува. като ли шума се чува най-ясно и силно отвътре, в купето. някой има ли идея какво може да се случва ??? благодаря !

При мен го има същия проблем!!!!!!!! след като смених горни, долни, носачи с феби, къси и дълги кормилни накрайници моог, амортисьори билщейн, биалети моог, тампони стабилизираща щанга пауарфлекс ЧУКАНЕТО си продължава мамкаму!!!!!!!!!!! при леко въртене на волана наляво, надясно се чува едно чукане: от там си мисля, че неможе да е нищо друго освен рейката след като съм сменил абсолютно всичко....... тези дни ще я свалям и ще се рециклира, ако някои знае читав и изпробван сервиз за рейки моля да ми даде координати.
                          ПП. всичко което съм сменил е бетон няма грам луфт нито по шарнири, нито по тампони поне сега си имам резерва цяла предница
                          alfa 156jtd sportwagon

Comment

В МИ-то рециклират и са добри...поне аз съм доволен

FIAT Coupe 16VT

Comment

И аз имах едно тропане отпред точно го усещах в краката си. Смених амортисьори+тампони, тампони на стаб. щанга, биелетки, но преди да отида в Екстрийм, всички майстори казваха ОК ти е колата, там момчетата веднага казаха, че е тампона на двигателя. Е при мен се оправи след като ги смених и трите, не изключвай и тази възможност. 2,4 JTD-тата страдат от тези тампони.
                              Ex 156 SW 2,4 JTD .
                              Renault Megane Grandtour 2010
                              Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

Working...
                              X